Pogoji poslovanja spletne trgovine | Zabojček Zdravja - spletna trgovina

Nahajate se tukaj

 

ČESTITAMO!
Dobrodošli na spletni trgovini https://trgovina.zabojcekzdravja.si. Če berete to besedilo, potem pomeni, da razmišljate o nakupu ekosistemsko pridelane zelenjave. 

Kaj pomeni ekosistemsko?
Znamka Zabojček Zdravja je del Permakulturnega Inštituta Maribor, so. p. (v nadaljevanju PIM). PIM je naravovarstven neprofiten zavod, ki se na vso moč trudi spremeniti uničujoče prakse kmetijstva v trajnostne. Na PIM smo se odločili, da težav ne bomo zgolj izpostavljali, pač pa bomo ponudili konkretne rešitve. Tako je nastala prva komercialna ekosistemska farma, ki spada pod Učno Demonstracijski center  PIM na pobrežju v Mariboru. Tukaj pridelujemo vsa živila BREZ ORANJA, BREZ UMETNIH GNOJIL IN BREZ KEMIJSKIH PREPARATOV ZA UNIČEVANJE ŠKODLJIVCEV. 

Zakaj izbrati zelenjavo Zabojček Zdravja?
Zabojček Zdravja je prva znamka PIM-a, pod katero se tržijo vsa živila, pridelana po nad-ekološkem standardu, ki ga mi imenujemo ekosistemski način pridelave. Pri nas posnemamo vzorce narave, le ta pa nam povrne v izobilju. 
Vedeti je potrebno, da je vsa pridelava, ki se poslužuje oranja, prekopavanja, škropljenja s fitofarmacevtskimi preparati (tudi če so ekološko certificirana), destruktivna za naravo. Ekosistemska pridelava pa ne uničuje okolja, pač pa ga celo regenerira. Če želite izvedeti več: www.permakulturni-institut.si. 
Na PIM tako prikazujemo kako praktično uporabiti principe permakulture za dosego ekosistemske kakovosti, tekom demonstracije pa pridelamo produkte, s katerimi se delovanje PIM-a financira. 
Trenutno ponujamo zgolj zelenjavo, zelišča in majhno holistično pašno rejo. Že letos pa bomo delovanje razširili na prikaz trajnostne pridelave sadja, večje pašne reje in morda ob vaši veliki podpori tudi na trajnostno pridelavo žit. Več na: http://permakulturni-institut.si/projekti/. 

Kako opraviti zakup?
Odločate se lahko med:

  1. 6 mesečnim celim in polovičnim zakupom (ponudba velja zgolj v začetku sezone) 
  2. Mesečnim celim ali polovičnim zakupom 
  3. Enkratnim celim ali polovičnim zakupom
  4. Nakupom posamezne zelenjave

Vsak zakup ima ceno jasno navedeno ob opisu. Cena navedena ob opisu predstavlja ceno, ki jo uporabnik plača. Če se odloči za opcije pod točko 1., 2. ali 3. potem mu zaradi količine priznamo določen popust: 

  1. 6 mesečni celi zakup: 350 € plačanih, dobropis 450 €
  2. 6 mesečni polovični zakup: 175 € plačanih, 225 € dobropisa
  3. Mesečni celi zakup: 60 € plačanih, 72 € dobropisa
  4. Mesečni polovični zakup: 30 € plačanih, 36 € dobropisa
  5. Enkratni celi zakup: 16 € plačanih, 18 € dobropisa
  6. Enkratni polovični zakup: 8 € plačanih, 9 € dobropisa

Posamezna zelenjava ima cene po ceniku.

Do kdaj moram porabiti svoj dobropis?
Vsaka vrsta zelenjave ima določeno ceno. V primeru zakupa (6 mesečno, mesečno ali enkratno), se vam bo v trgovini prikazal dobropis, ki ga lahko poljubno porabite. 
6 mesečni zakupniki imajo možnost porabiti svoj dobropis do 31.12.2018.
Mesečni zakupniki imajo možnost porabiti svoj dobropis 60 dni od datuma zakupa.
Enkratni zakupniki imajo možnost porabiti svoj dobropis 30 dni od datuma zakupa.

Kakšna je količina zelenjave v zabojčkih?
Odgovor je zelo preprost. POLJUBNA. V primeru zakupa zabojčka, bo vrsta in količina zelenjave v spletni trgovini predlagana vendar NE bo končna. Sami si lahko poljubno sestavljate zabojček. Iz predlagane vsebine lahko odstranite zelenjavo, dodajate zelenjavo, spreminjate količino, dokupite zelenjavo, izberete zgolj nekaj sort… 
Cena zabojčka se računa glede na standardno ceno zelenjave po ceniku Zabojček Zdravja 2018
Tako, da je lahko količina v zabojčku od 1 kilograma pa tja do 15 kilogramov, odvisno od tega kaj želite kupiti. 

Kaj še dobim če kupujem zelenjavo pri PIM?
Zelenjava začne izgubljati na vrednosti hranil takoj, ko jo poberemo in začnemo skladiščiti. Vsa listnata zelenjava na PIM je pobrana 24 ur ali manj pred prevzemom zabojčka. Vse kapusnice so pobrane 48 ur ali manj pred datumom prevzema. Vse plodovke so pobrane 48 ur ali manj od datuma prevzema. Vsa zelišča so nabrana 24 ur do datuma prevzema. 
Tako ponujamo svežino, ki je neprimerljiva z večjimi ponudniki zelenjave. 
Večina zelenjave, ki jo boste dobili v zabojčku bo pobrana še isti dan kot ste naročili prevzem.
Vsebina hranil v naši zelenjavi pa ni višja zgolj zaradi kratkih rokov dobave od gredic na krožnik, pač pa do dvakrat višje hranilne vrednosti prispeva tudi način ekosistemske pridelave. 

Kako naj vam verjamem?
Res je, certifikat ekosistemske pridelave ne obstaja. Prav to si PIM prizadeva uveljaviti. In tako kot se je EKO certifikat začel kot ideja v glavi inovativnega posameznika, se sedaj uveljavlja dolgo pričakovan način pridelave, ki jo imenujemo ekosistemska pridelava. 
Dokler pa certifikat ne bo javno priznan, pa lahko vedno pridete k nam na obisk na Dalmatinovo ulico 13 v Mariboru, kjer se boste lahko na lasten oči prepričali kje vaša hrana uspeva. 
Nenehne objave na spletnih omrežjih, dnevi odprtih vrat, sodelovanje z izobraževalnimi inštitucijami… so garancija, da se držimo etičnih načel, ki jih narekuje Permakultura. 

Kaj naredim če ugotovim, da kupljen produkt ni pričakovane kakovosti?
Vaše mnenje nam je najpomembnejše. Brez vaših pripomb, predlogov in pohval PIM ne more rasti in se razvijati po željah naših strank. 
V kolikor vas na naših produktih kar koli moti, vsa vljudno naprošamo, da nas o tem obvestite. Produkt vam bomo brez vprašanj zamenjali ali vam povečali dobropis za ceno produkta, ki ne ustreza vašim željam. 

Kako je z vračilom denarja?
Ko boste zakupili dobropis, ga morate porabiti v predpisanem roku. V kolikor ga ne boste porabili, se le ta ne bo prenesel na naslednje obdobje, pač pa se bo avtomatsko izbrisal. Vračilo dobropisa je mogoče, vendar morajo biti vzroki upravičeni: niste prejeli kar ste naročili, zaradi napake ekipe PIM je bil zabojček dostavljen na napačno mesto, dostava ni bila izvedena pravočasno ali druga napaka iz strani PIM. 
V kolikor se pojavi ena izmed zgoraj opisanih napak in stranka zahteva vračilo kupnine, se vrne zgolj del kupnine, ki še ni bil porabljen. 

Kako vas naj kontaktiram?
Pišite nam na info@zabojcekzdravja.si, pokličite nas na tel.: 040 884 243 ali nam pišite na našo Facebook stran. 
V primeru vprašanj nas pokličite na 040 884 243 (Jernej), nam pišite na info@zabojcekzdravja.si ali kontaktirajte preko naše Facebook strani.
Dosegljivi smo vsak delovnik med 7:00 in 18:00 ter v soboto med 9:00 in 17:00.

-- Ekipa Permakulturni inštitut Maribor